Úvod Blog Co vyzkoušet místo grilu designová ohniště?

Co vyzkoušet místo grilu designová ohniště?

12. 07. 2019 Rady a tipy

Opékání na klasickém ohništi má něco do sebe. Díky designovým přenosným ohništím si nemusíte ničit pečlivě pěstovaný zahradní trávník, ani se trápit s odklízením popela a zbytků spáleného dřeva.

Pravý zážitek z opékání na moderních ohništích

Kromě pohodlí bez náročného úklidu jsou přenosná ohniště bezpečnější. Jsou stabilní, takže nehrozí jejich vyvrácení, materiál je žáruvzdorný a netoxický. V každém případě myslete na to, že se pohybujete u otevřeného ohně, takže dejte pozor na sebe i na zvědavé děti.

Ohniště můžete umístit kamkoli na rovnou zpevněnou plochu – na zahradu, nezastřešenou terasu, zahrádku restaurace i do kempů či sportovních centrech, kde je ocení všichni návštěvníci. Na ohništi si připravíte výbornou večeři, či oběd, ale zároveň bude skvělým společníkem při chladných podzimních večerech, kdy vás zahřeje.

Určitě vás nadchne i jednoduchá údržba přenosných ohnišť. Mají spoustu podob – kulatá s podstavcem, ohniště typu kulatého koše, či opravdu originální ve tvaru jehlanu. Ke kruhovým ohništím značky Radius Design lze dokoupit i kulatý rošt pro pohodlné grilování všech dobrot, kterými pohostíte vaše blízké.

Ohniště průměr 75 cm RADIUS DESIGN

Přenosné ohniště Radius Design s průměrem 75 cm

Jaké dobroty připravit na ohništi?

Špekáčky jsou sázkou na jistotu. S ohništěm, jehož součástí je grilovací rošt, jsou možnosti takřka neomezené a můžete se blýsknout různými specialitami.

Už jste někdy grilovali dezert? Pokud ne, vyzkoušejte domácí trdelník na ohni! Vystačíte si s pár surovinami, klackem a ohništěm. Příprava je velmi jednoduchá – vytvořte kvásek (200 ml mléka a 20 g droždí) a nechejte jej 15 minut odpočinout. Poté přidejte 500 g hladké špaldové mouky a 2 vajíčka.

Těsto důkladně promíchejte do hladka, vyválejte a nakrájete na proužky. Připravte si očištěnou dostatečnou silnou větev, na ni namotejte proužky těsta do známého tvaru trdelníku a opékejte nad ohněm. Nakonec trdelník obalte směsí cukru a skořice (nebo přidejte oříšky, kokos a cokoli, co máte po ruce a na co máte chuť). Tímto jednoduchým receptem nadchnete všechny okolo a skvěle si pochutnáte!

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Únorové tipy na značkové grily Campingaz

Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…

Celý článek

Rady a tipy 14. 02. 2022

Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz

Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…

Celý článek

Rady a tipy 26. 01. 2022

Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle

Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…

Celý článek

Rady a tipy 10. 02. 2021

Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?

Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…

Celý článek

Rady a tipy 24. 11. 2020