Úvod Blog Zdravé grilování s technologií RBS

Zdravé grilování s technologií RBS

08. 08. 2018 Rady a tipy

Grilování k létu neodmyslitelně patří, ale způsob, kterým griluje většina Čechů, moc nepřeje perfektní postavě do plavek. Bez ohledu na kalorie je častá také konzumace připáleného masa a tuk odkapávající na žhavé dřevo, či uhlí. Chcete zamávat nezdravému grilování? Pokud ano, rádi vás seznámíme s RBS technologií grilování u plynových grilů Campingaz.

Co je to RBS grilování?

Zkratka RBS znamená „Radiant Burner System“. Tato technologie spočívá v umístění dvou nezávisle ovladatelných keramických hořáků po bocích grilovací vany společně s rozptylovačem tepla, čímž dosáhnete dostatečné, a hlavně rovnoměrné teploty po celé ploše roštu grilu. Další výhodou je, že zabraňuje hoření odkapávajících tuků a šťáv z grilovaných surovin, což způsobí, že se netvoří karcinogenní látky a z grilu nejde žádný kouř. Proto je příprava jídla na grilu s RBS technologií zdravější než klasickým způsobem.

Zdravé grilování s RBS grily Campingaz

Společnost Campingaz má na tuto technologii patent. Na grilech s RBS technologií můžete grilovat přímo i nepřímo a používat grilovací jehly. Gril má vysoký výkon, rošt se rovnoměrně rozpálí na teplotu 250-300°C. RBS zjednodušuje také údržbu a prodlužuje životnost grilu. Prodáváme několik druhů zahradních grilů Campingaz s technologií RBS, stačí si jen vybrat.

K těmto grilům je možné přikoupit řadu vychytávek a příslušenství, jako je pánev na pizzu, wok, speciální rošty na drůbež, ryby a podobně. Více si o nich můžete přečíst v článku o doplňcích ke grilům Campingaz.

Důležité je i to, co grilujete

Pokud si chcete udržet figuru a zároveň žít zdravě, zapomeňte na přesolené průmyslově zpracované pochoutky, jako jsou klobásy, či párky. Na grilovačkách stejně většina lidí nejvíce ocení dobře připravený steak, ať už kuřecí, vepřový, nebo hovězí. Úspěch má také grilovaná zelenina, kterou můžete rovnou využít místo pečiva jako přílohu. Nezapomeňte na zdraví prospěšné ryby, které se také na gril skvěle hodí a hotové budou raz dva. Výbornou alternativou masa jsou grilované sýry.

grilování

Chcete se o zdravém grilování dozvědět více? Přečtěte si náš článek, který se tomuto tématu věnuje a dbejte na své zdraví i při večerních posezeních s přáteli, při kterých nechybí rozpálený gril. 

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Jaké maso na gril? Steaky, ryby, nebo libové masíčko?

Sezóna grilování je v plném proudu a na grilu přistávají uzeniny, steaky, ryby i zelenina. Chcete se dovědět něco více o grilování masa? Potom je tady pro vás tento článek, ve kterém se budeme věnovat výběru masa vhodného na gril. Dobrý steak je tak trochu věda Chutný a šťavnatý steak vzniká…

Celý článek

Rady a tipy 02. 08. 2018

Grilujeme na plynu, grilujeme rychle a bez kouře

Zvažujete pořízení nového grilu a nejste si jisti, který typ vybrat? Rádi vám představíme zahradní grily na plyn, které u nás v Česku ještě nejsou tolik rozšířené, jako ty na dřevo a uhlí, ale jejich nákup rozhodně stojí za úvahu. Plynové grily mají spoustu výhod. Jakých? To si povíme v tomto…

Celý článek

Rady a tipy 23. 07. 2018

Víte, co znamená zkratka BBQ?

Slyšeli jste někdy o BBQ neboli barbecue a nejste si jisti, co přesně to znamená? Rádi vás s významem této kulinářské techniky seznámíme, a navíc přidáme vynikající recept na domácí barbecue omáčku, po které se při grilování jen zapráší. Co je to barbecue? Barbecue, zkratkou BBQ, je druh…

Celý článek

Rady a tipy 19. 07. 2018

Nový seriál: Grilování v Evropě

Že je grilování je oblíbenou volnočasovou aktivitou v České republice víme. Pravidelně doma griluje více než třetina Čechů a naše menu je směsicí nápadů a receptů z celého světa. Máte přehled o tom, jak jsou na tom ostatní evropské země? Náš nový seriál se bude zabývat grilováním, oblíbenými…

Celý článek

Rady a tipy 20. 06. 2018