Úvod Blog Zdravé grilování s technologií RBS

Zdravé grilování s technologií RBS

08. 08. 2018 Rady a tipy

Grilování k létu neodmyslitelně patří, ale způsob, kterým griluje většina Čechů, moc nepřeje perfektní postavě do plavek. Bez ohledu na kalorie je častá také konzumace připáleného masa a tuk odkapávající na žhavé dřevo, či uhlí. Chcete zamávat nezdravému grilování? Pokud ano, rádi vás seznámíme s RBS technologií grilování u plynových grilů Campingaz.

Co je to RBS grilování?

Zkratka RBS znamená „Radiant Burner System“. Tato technologie spočívá v umístění dvou nezávisle ovladatelných keramických hořáků po bocích grilovací vany společně s rozptylovačem tepla, čímž dosáhnete dostatečné, a hlavně rovnoměrné teploty po celé ploše roštu grilu. Další výhodou je, že zabraňuje hoření odkapávajících tuků a šťáv z grilovaných surovin, což způsobí, že se netvoří karcinogenní látky a z grilu nejde žádný kouř. Proto je příprava jídla na grilu s RBS technologií zdravější než klasickým způsobem.

Zdravé grilování s RBS grily Campingaz

Společnost Campingaz má na tuto technologii patent. Na grilech s RBS technologií můžete grilovat přímo i nepřímo a používat grilovací jehly. Gril má vysoký výkon, rošt se rovnoměrně rozpálí na teplotu 250-300°C. RBS zjednodušuje také údržbu a prodlužuje životnost grilu. Prodáváme několik druhů zahradních grilů Campingaz s technologií RBS, stačí si jen vybrat.

K těmto grilům je možné přikoupit řadu vychytávek a příslušenství, jako je pánev na pizzu, wok, speciální rošty na drůbež, ryby a podobně. Více si o nich můžete přečíst v článku o doplňcích ke grilům Campingaz.

Důležité je i to, co grilujete

Pokud si chcete udržet figuru a zároveň žít zdravě, zapomeňte na přesolené průmyslově zpracované pochoutky, jako jsou klobásy, či párky. Na grilovačkách stejně většina lidí nejvíce ocení dobře připravený steak, ať už kuřecí, vepřový, nebo hovězí. Úspěch má také grilovaná zelenina, kterou můžete rovnou využít místo pečiva jako přílohu. Nezapomeňte na zdraví prospěšné ryby, které se také na gril skvěle hodí a hotové budou raz dva. Výbornou alternativou masa jsou grilované sýry.

grilování

Chcete se o zdravém grilování dozvědět více? Přečtěte si náš článek, který se tomuto tématu věnuje a dbejte na své zdraví i při večerních posezeních s přáteli, při kterých nechybí rozpálený gril. 

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Únorové tipy na značkové grily Campingaz

Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…

Celý článek

Rady a tipy 14. 02. 2022

Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz

Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…

Celý článek

Rady a tipy 26. 01. 2022

Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle

Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…

Celý článek

Rady a tipy 10. 02. 2021

Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?

Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…

Celý článek

Rady a tipy 24. 11. 2020