Úvod Blog Rok 2019 bude rokem grilování

Rok 2019 bude rokem grilování

22. 12. 2018 Rady a tipy

Zima je v plném proudu, ale vám už chybí léto, rozpálený gril a dobroty, které na něm připravujete? Nesmutněte a těšte se na sezónu grilování 2019 s námi. Přinášíme vám několik tipů, které v tomto roce zařadit do svého grilovacího repertoáru.

Vyzkoušejte nové způsoby grilování

Klasikou je v našich končinách grilování na dřevě, nebo na dřevěném uhlí. Co takhle vyzkoušet nový způsob grilování? Ohromíte všechny strávníky, kteří čekají na to, co dobrého jim z grilu přistane na talíři.

Skvělou variantou jsou plynové grily, které jsou rozpálené rychlostí blesku a grilovačky si užijete bez nepříjemného štiplavého kouře a zápachu z hořících tuhých paliv. Plynové grily Campingaz mají odkládací plochy, kam se vejdou marinády, koření i grilovací nářadí. Vybavení můžete obohatit o spoustu vychytávek a doplňků v podobě přípojných zařízení a speciálních roštů. Už jste slyšeli o tom, že na grilu můžete dělat i pizzu, nebo různé směsi masa a zeleniny na pánvi wok

Grilování je ideální zábavou také na dovolené v kempu, nebo na festivalu. Jak to udělat, abyste kouřem a ohněm neobtěžovali své okolí? Pořiďte si praktický přenosný gril! Party gril složíte i do kufru toho nejmenšího auta a plancha gril zase můžete bez obav rozpálit třeba doma na terase.

Pokud vás stejně nejvíce bavilo opékání špekáčků nad ohništěm, ani teď se ho nemusíte vzdávat. Perfektním společníkem pro vás bude stylové ohniště Radius design. A když si k němu dokoupíte i grilovací mřížku, ani u něj nebudete muset stát.

Tipy, co grilovat, aby to stálo za to!

Co nového vyzkoušet, když už máte dost klobás a steaků? Receptů na internetu najdete spousty, a tak vám dáme trochu inspirace, co hledat.

Výborným pokrmem, který bez problémů připravíte na grilu, jsou špízy. Nekupujte ty hotové v supermarketu, ale vyrobte si je sami tak, aby byly originální a chutnaly vám. Použít můžete kousky masa, zeleniny, ale třeba i sýr.

Bezmasou a velmi oblíbenou kategorií jsou grilované sýry. Na gril se hodí například halloumi, klasikou je hermelín a vynikající uzenou chutí vás nadchne grilovaný oštěpok.

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Zdravé grilování s technologií RBS

Grilování k létu neodmyslitelně patří, ale způsob, kterým griluje většina Čechů, moc nepřeje perfektní postavě do plavek. Bez ohledu na kalorie je častá také konzumace připáleného masa a tuk odkapávající na žhavé dřevo, či uhlí. Chcete zamávat nezdravému grilování? Pokud ano, rádi vás seznámíme…

Celý článek

Rady a tipy 08. 08. 2018

Jaké maso na gril? Steaky, ryby, nebo libové masíčko?

Sezóna grilování je v plném proudu a na grilu přistávají uzeniny, steaky, ryby i zelenina. Chcete se dovědět něco více o grilování masa? Potom je tady pro vás tento článek, ve kterém se budeme věnovat výběru masa vhodného na gril. Dobrý steak je tak trochu věda Chutný a šťavnatý steak vzniká…

Celý článek

Rady a tipy 02. 08. 2018

Grilujeme na plynu, grilujeme rychle a bez kouře

Zvažujete pořízení nového grilu a nejste si jisti, který typ vybrat? Rádi vám představíme zahradní grily na plyn, které u nás v Česku ještě nejsou tolik rozšířené, jako ty na dřevo a uhlí, ale jejich nákup rozhodně stojí za úvahu. Plynové grily mají spoustu výhod. Jakých? To si povíme v tomto…

Celý článek

Rady a tipy 23. 07. 2018

Víte, co znamená zkratka BBQ?

Slyšeli jste někdy o BBQ neboli barbecue a nejste si jisti, co přesně to znamená? Rádi vás s významem této kulinářské techniky seznámíme, a navíc přidáme vynikající recept na domácí barbecue omáčku, po které se při grilování jen zapráší. Co je to barbecue? Barbecue, zkratkou BBQ, je druh…

Celý článek

Rady a tipy 19. 07. 2018