Úvod Blog Naučte se grilovat jako Zdeněk Pohlreich

Naučte se grilovat jako Zdeněk Pohlreich

13. 04. 2018 Rady a tipy

Kdo by neznal proslulého krále gastronomie Zdeňka Pohlreicha? Pan Pohlreich není jen představitel zábavné televizní show Ano, šéfe, ale je pravým mistrem ve svém oboru. Samozřejmě má co říct i ke grilování, což můžeme sledovat v pořadech Rozpal to, šéfe a Šéf na grilu, kde se z kritického drsňáka mění v milého hostitele, který u grilu předvádí zázraky.

Grilování podle Pohlreicha

V roce 2015 vydal Zdeněk Pohlreich knihu Grilování, která vám prozradí 140 vyzkoušených receptů, se kterými budete mistry grilu i vy. S knihou se naučíte jak základní recepty, tak přípravu specialit všeho druhu, včetně QR kódů pro jednoduchý nákup surovin. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi, které přímo lákají k jejich přípravě. Ochutnáte taky?

Zdeněk Pohlreich upřednostňuje grilování na plynových grilech, zejména díky pohodlí, které přinášejí. Dává důraz na nákup kvalitních surovin místo hromady jídla, a nakonec i přecpaného žaludku. Říká, že sebelepší marináda nezamaskuje chuť nekvalitního masa nebo uzeniny a ti praví kuchaři si bohatě vystačí se solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Kuře a grilovanou klobásu zvládne každý, ti odvážnější mohou časem zkusit steak z kvalitního hovězího, který už potřebuje určitou péči. Základem je, aby před grilováním maso mělo pokojovou teplotu, a při přípravě by se do něj nemělo píchat vidličkou.

Co třeba bylinková kuřátka, burger z tuňáka nebo filipínské kebaby z bůčku? Sbíhají se vám sliny? Inspirujte se v knize Grilování a grilujte jako Zdeněk Pohlreich.

Co o Polrehichovi možná nevíte

Asi každý jej zná z televizních pořadů, ale pan Pohlreich se zabývá spoustou dalších aktivit. Pořádá tematické kurzy vaření pro veřejnost, je úspěšným majitelem tří výborných restaurací – tradiční Café Imperial, italská Divins, bistro Next door by Imperial a nabízí také mobilní a zároveň plně samostatnou restauraci Wheels, která za vámi přijede kamkoli.

Protože se nedostal na střední školu, nastoupil na učňovský obor kuchař, kde ho vaření nejprve vůbec nebavilo. V roce 1986 emigroval do Nizozemska a odtud odjel do Austrálie a tam se také kuchařskému řemeslu začal věnovat a po návratu do České republiky u něj i zůstal. Průběžně pracoval v různých restauracích a v roce 2010 se začal věnovat vlastnímu byznysu. Učí také na gastronomické škole.

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Únorové tipy na značkové grily Campingaz

Máte rádi chvíle u otevřeného ohně, dobrodružství pod stanem, grilované speciality nebo tradiční opékání špekáčků? Připravili jsme pro vás TOP 5 produktů pro grilovací sezónu 2022! Kontaktní plynové grily vytvoří dominantu vaší zahrady a otevřené ohniště se stane příjemným elementem pro romantické…

Celý článek

Rady a tipy 14. 02. 2022

Seznamte se s nejmodernější technologií Campingaz

Nové plynové grily 3 a 4 series pro dosažení ještě chutnějších výsledků při grilování. Chytré, inovativní a moderní – přesně tato superlativa vystihují novou řadu, která promění všední grilování v exkluzivní zážitek. CAMPINGAZ PLYNOVÝ GRIL SERIES 3 PREMIUM S Insta clean aqua Rychlé a…

Celý článek

Rady a tipy 26. 01. 2022

Jak vyčistit zahradní gril před sezónou. Známe všechny fígle

Sezóna grilování se pomalu blíží. Už se taky těšíte, až vyměníte plotnu v kuchyni za rozpálený rošt? Dříve, než se na to vrhnete, nezapomeňte, že před zahájením grilovacích večerů pořádně vyčistit gril. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku. Vybavení pro čištění zahradního grilu Čištění grilu…

Celý článek

Rady a tipy 10. 02. 2021

Grilujte po celý rok, klidně i v zimě. Jak na to?

Jestli jste ještě nezkusili zimní grilovačku, o hodně přicházíte. Zatímco v létě je pobyt u grilu kvůli horku spíš nutným zlem mezi chystáním surovin a mlaskáním nad plnými talíři, v zimě je to jiné. S přípravou jídla si můžete dát na čas, protože gril vás krásně zahřeje. Ale co grilovat v zimě? A…

Celý článek

Rady a tipy 24. 11. 2020