Úvod Blog Naučte se grilovat jako Zdeněk Pohlreich

Naučte se grilovat jako Zdeněk Pohlreich

13. 04. 2018 Rady a tipy

Kdo by neznal proslulého krále gastronomie Zdeňka Pohlreicha? Pan Pohlreich není jen představitel zábavné televizní show Ano, šéfe, ale je pravým mistrem ve svém oboru. Samozřejmě má co říct i ke grilování, což můžeme sledovat v pořadech Rozpal to, šéfe a Šéf na grilu, kde se z kritického drsňáka mění v milého hostitele, který u grilu předvádí zázraky.

Grilování podle Pohlreicha

V roce 2015 vydal Zdeněk Pohlreich knihu Grilování, která vám prozradí 140 vyzkoušených receptů, se kterými budete mistry grilu i vy. S knihou se naučíte jak základní recepty, tak přípravu specialit všeho druhu, včetně QR kódů pro jednoduchý nákup surovin. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi, které přímo lákají k jejich přípravě. Ochutnáte taky?

Zdeněk Pohlreich upřednostňuje grilování na plynových grilech, zejména díky pohodlí, které přinášejí. Dává důraz na nákup kvalitních surovin místo hromady jídla, a nakonec i přecpaného žaludku. Říká, že sebelepší marináda nezamaskuje chuť nekvalitního masa nebo uzeniny a ti praví kuchaři si bohatě vystačí se solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Kuře a grilovanou klobásu zvládne každý, ti odvážnější mohou časem zkusit steak z kvalitního hovězího, který už potřebuje určitou péči. Základem je, aby před grilováním maso mělo pokojovou teplotu, a při přípravě by se do něj nemělo píchat vidličkou.

Co třeba bylinková kuřátka, burger z tuňáka nebo filipínské kebaby z bůčku? Sbíhají se vám sliny? Inspirujte se v knize Grilování a grilujte jako Zdeněk Pohlreich.

Co o Polrehichovi možná nevíte

Asi každý jej zná z televizních pořadů, ale pan Pohlreich se zabývá spoustou dalších aktivit. Pořádá tematické kurzy vaření pro veřejnost, je úspěšným majitelem tří výborných restaurací – tradiční Café Imperial, italská Divins, bistro Next door by Imperial a nabízí také mobilní a zároveň plně samostatnou restauraci Wheels, která za vámi přijede kamkoli.

Protože se nedostal na střední školu, nastoupil na učňovský obor kuchař, kde ho vaření nejprve vůbec nebavilo. V roce 1986 emigroval do Nizozemska a odtud odjel do Austrálie a tam se také kuchařskému řemeslu začal věnovat a po návratu do České republiky u něj i zůstal. Průběžně pracoval v různých restauracích a v roce 2010 se začal věnovat vlastnímu byznysu. Učí také na gastronomické škole.

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Zdravé grilování s technologií RBS

Grilování k létu neodmyslitelně patří, ale způsob, kterým griluje většina Čechů, moc nepřeje perfektní postavě do plavek. Bez ohledu na kalorie je častá také konzumace připáleného masa a tuk odkapávající na žhavé dřevo, či uhlí. Chcete zamávat nezdravému grilování? Pokud ano, rádi vás seznámíme…

Celý článek

Rady a tipy 08. 08. 2018

Jaké maso na gril? Steaky, ryby, nebo libové masíčko?

Sezóna grilování je v plném proudu a na grilu přistávají uzeniny, steaky, ryby i zelenina. Chcete se dovědět něco více o grilování masa? Potom je tady pro vás tento článek, ve kterém se budeme věnovat výběru masa vhodného na gril. Dobrý steak je tak trochu věda Chutný a šťavnatý steak vzniká…

Celý článek

Rady a tipy 02. 08. 2018

Grilujeme na plynu, grilujeme rychle a bez kouře

Zvažujete pořízení nového grilu a nejste si jisti, který typ vybrat? Rádi vám představíme zahradní grily na plyn, které u nás v Česku ještě nejsou tolik rozšířené, jako ty na dřevo a uhlí, ale jejich nákup rozhodně stojí za úvahu. Plynové grily mají spoustu výhod. Jakých? To si povíme v tomto…

Celý článek

Rady a tipy 23. 07. 2018

Víte, co znamená zkratka BBQ?

Slyšeli jste někdy o BBQ neboli barbecue a nejste si jisti, co přesně to znamená? Rádi vás s významem této kulinářské techniky seznámíme, a navíc přidáme vynikající recept na domácí barbecue omáčku, po které se při grilování jen zapráší. Co je to barbecue? Barbecue, zkratkou BBQ, je druh…

Celý článek

Rady a tipy 19. 07. 2018